A tökéletes Paradicsomleves betűtésztával

Paradicsom leves betű tésztával
Gyermekkorunk kedvence a paradicsom leves , nélkülözhetetlen része a betű tészta. Első emlékeim az étel kapcsán nem otthonról, hanem az iskolai menzáról vannak.

A paradicsom levest elkészíthetjük sós és édes változatban is. Az utóbbi édes változat készítése esetén a fokhagymát, bazsalikomot, és a borsot hagyjuk ki a receptből.

Elkészítése gyors 20 perc alatt pár hozzávalóból igazán finom,krémes és laktató egytálételt rakunk az asztalra.


Hozzávalók:

  • 8 dl paradicsom szósz vegyesen szósz és hámozott paradicsom
  • 5 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom 3-4 levél vagy szárított változatban
  • friss oregánó két levéllel  vagy csipetnyi szárított 
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evő kanál cukor
  • 1kis darab zeller
  • 1 dl betű tészta
Egy kevés olajon megpirítom az apró kockára vágott vöröshagymát és aranybarnára sütöm.
Az apróra vágott zellert is mellé teszem párolódni.
Felöntöm egy doboz paradicsom szósszal és egy doboz hámozott paradicsommal.Kicsit összerottyantom és vízzel felengedem.Fűszerezem sóval borssal és cukorral ízlés szerint.A fokhagymát fokhagyma nyomón keresztül szétnyomva rakom bele a levesbe nem darabosan.
Kicsit összefőzzük kb 10 percig majd hozzátesszük a oregánót és bazsalikomot.
Mielőtt kész lenne helyezzük bele a betűtésztát és főzzük meg.
Közvetlen ez után már tálalhatjuk is.

ÖTLET :Ha nem teszünk bele tésztát, akkor olaszos paradicsom levesként reszelt sajttal, vagy mozarella sajtot teszek bele.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések