tavaszi töltött tojások


A tavasz igen mostohán bánik velünk az idén Húsvétkor. Mivel a sok eső nem engedi, hogy a szabadban legyünk, lopjunk be egy finom a húsvéti ünnepekhez  kitűnően passzoló ételt a töltött tojást.
Ha a hozzávalókat nézzük pofon egyszerű, hiszen mindenki konyhájában ott van, az elmaradhatatlan tojás.
Kis kreativitással nagyon sokféleképpen eltudjuk készíteni.
Tavasszal éppen szezonja van a medvehagymának az egyik kedvencemnek, amely hihetetlenül feldobja az ételeket zsenge hagymás ízével.


Medvehagymás töltött tojás


MEDVEHAGYMÁS TÖLTÖTT TOJÁS

Hozzávalók 2 személynek:

  • 4 db tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 szál újhagyma
  • bors csipetnyi
  • mustár
  • 10 dkg majonéz
  • 3 db koktélparadicsom
  • 2 maréknyi salátakeverék
Elkészítés: A tojásokat megfőzzük kb 10 perc alatt sós vízben.Hideg vízben leöblítjük és a héjától megszabadítjuk.

A tojásokat hossaznti írányban féélbevágom , a sárgáját külön tálba rakjuk.A medvehagymát külön tálba rakjuk az íjhagymával együtt majd aprítjuk őket.A tojássárgához keverjük a hagymaféleségeket , és villával összetörjük , fűszerezzük , sóval , borssal és mustárral ízlés szerint.Majd ezeket amajonézzel alaposan összekeverjük amig krémessé nem válik.
Az elkészült tojáskrémet visszatöltjük kanállal vagy nyómózsákkal a félbe vágott tojásfehérjékbe.A kész töltött tojásokat egy tálcára szépen elhelyezett salátágyra helyezzük.
Színesíthetjük ha a tojások és salátaágy mellé koktélparadicsomagokat helyezzünk el.Igazán kiadós egytálétellé tehetjük egy szelet píritóssal vagy bagettel.

TIPP:Ha mutatossabbá akarod tenni a töltött tojásokat cukrász nyomozsákkal csillag csővessel adagold a tojáskrémet a félbevágott tojásokba.Kiányold a színeket a tojások főzőlevébe tegyél lilahagymát , és szép halvány lila színben fognak pompázni a tojáskölteményeid.

Töltött tojás garnélarákkal

TÖLTÖTT TOJÁS GARNÉLARÁKKAL 
Hozzávalók 3 személynek:

  • 6 db tojás
  • 6 db garnélarák
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál tejföl
  • 1 teáskanál majonéz
  • bors
Elkészítés: A tojásokat jó keményre főzzük, majd a héjától megszabadítjuk és hosszában félbe vágjuk.A tojás sárgáját kivesszük egy kis tálba és villával összetörjük , majd fűszerezzük, sóval, borssal, mustárral és majonézzel és tejföllel jól kikeverjük még a krémes állagot el nem érjük.
A tojásfehérjékbe betöltjük a tojáskrémet majd minden tojásra ráhelyezzük a garnélarákoT , majd snidliggel és egy kis prosarannyal megszórva elkészül ínycsiklandó finomság.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések