Gombapaprikás tejfölösen

Az isteni gomba paprikás ősszel készíthető el pompásan.
Akár ebédről vagy vacsoráról van szó egyszerű , gyors és olcsó ételt tudunk az asztalra tenni.
Ha az erdőben szedjük ezeket a kis szépségeket , de nem árt gombaszakétővel bevizsgáltatni, ha nem akarunk porul járni.Semmiképpen sem a kedvet szeretném szegni , de jobb elővigyázatosnak lenni.
Ha nem vagyunk erdő járó típus akkor se csüggedjünk az üzletekben és a piacokon is széles választékot adnak gombából.Ha módom van rá mindig vegyesen több fajta gombából készítem el a gomba paprikást.Húspólékként vegetáriánusok is fogyaszthatják, akik érzékenyek a tejre hagyják ki belőle a tejfölt és pici vízzel helyettesítsék a habaráskor

Tejfölös gombaparikás



A nagy kérdés részemről mikor ez étket készítem, hogy na de mi legyen a köret.
Lustább napokon előkapjuk a tésztát általában csavartat használok, ha van egy kicsivel több időm mindenképpen nokedlit szaggatok mellé.Természetesen a saláták és savanyúságok is kiválóan passzolnak az ételhez.

Hozzávalók:

  • 50dkg gomba 
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl (egy pohár)
  • 1 evő kanál olaj
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 csapott evő kanál piros paprika
  • 3 dl víz
  • só ízlés szerint
Egy evő kanál olajon megpirítom a kis kockákra felvágott hagymát.Mikor üvegesre kissé átlátszóra megpírult a hagymánk rárakom a felszeletelt gombát.Ne ijedjünk meg sok vizet fog ereszteni, de hamar elpárolog.
Amikor a hagyma már jól kiengedte a levét rászórom a pirospaprikát, és gyorsan felöntöm vízzel , nehogy megkeseredjen a paprika.Felöntöm a vízzel , megsózom és párolom amíg a gomba puha nem lesz.A lisztet és a tejfölt összekeverem csomó mentesre , én általában beleszitálom és fokozatosan adom egymáshoz.Végül a megpárolódott gombapörkölthöz keverem amíg szép sima nem lesz.
A kiválasztott köret tetejére halmozom a gombás szaftot, petrezselymzölddel díszítem.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések