Gyümölcsleves
Mivel nagyon sok gyümölcsöt fogyasztok nem maradhat el egy könnyen elkészíthető és isteni finom gyümölcsleves.
Mindig törekedjünk arra, hogy szezonális gyümölcsök kerüljenek bele , így az ára is kordában tartható.Természetesen a legjobb, ha nyáron készítjük el , mikor nálunk is beértek a szebbél-szebb gyümölcsök. Én különösen gyakran akkor készítem, mikor az epernek és a málnának is szezonja van.De télen is szívesen becsempészem az étrendembe, fagyasztott gyümölcsök felhasználásával.
Mivel árpilis elején vagyunk a málnát csak fagyasztottan rakom bele, és barackot is befőttből csempészem bele, a többit a piacon beszereztem.
![]() |
Gyümölcsleves |
Hozzávalók:
1 liter tej
1 dl tejszín
1 db nagyobb banán
20 dkg eper
10 dkg málna
6 félbevágott barack őszi vagy kajszi
5 db szegfűszeg
csipetnyi fahéj ízlés szerint vagy fahéjrúd
2 csomag vaniliáscukor
1 db lapzselatin
A gyümölcsöket megmossuk és feldaraboljuk, közben a tejet és a tejszínt egy edénybe kiöntjük és melegítjük,de ne forraljuk!Mellé rakjuk a fahéjat és a vanilás cukrot , majd a gyümölcsöket belehelyezzük , ügyelve arra, hogy a gyümölcs ne főjön szét, óvatosan és ritkán keverjük meg.
Én nem készítek habarást így lisztett sem teszek bele. A sűrítést egy zselatinlappal vagy, ha édesebbre vágyom vaniliás pudingporral elegyítem.
Ízlés szerint hidegen lehűtve vagy melegen tálalom.Dídzíthetjük a tetejét mentalevéllel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése