A megunhatatlan Bundás kenyér

Bundás kenyér 

Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a bundás kenyeret.A napszak bármely étkezésére alkalmas étel, a legnépszerűbb meleg reggelik közé tartozik .Olcsó és egyszerű a  főzelékek kedvenc feltétjei közé sorolható.





Az életünk része tagadhatatlan olyan pofon egyszerű, hogy kicsit megmosolyogtat, ha leírom az elkészítés módját,reggeliként lekörözi a palacsintát is.
Az apró részletekben rejlik finomsága ,például ne legyen túl tocsogós az olajtól,
Szikkadt 3-4 napos kenyérből vagy száraz zsemléből, kifliből ajánlott elkészíteni.Ennek az az  oka, hogy a szikkadt kenyér ellentétben a friss kenyérrel ,  nem veszi fel , úgy a tojást, és így nem is áztatja el.Hiszen, ha ez megtörténne a belseje nem tudna átsülni , inkább csak a félig nyers tojást éreznénk rajra.
Érdekesség:édességként is fogyaszthatjuk , annyi csavar van benne , hogy kaláccsal vagy zsmlével készítjük ki fahéjat keverjünk a tojások közé és leheletnyi cukrot.
Ha karamellizált almával találjuk elámulunk milyen egyszerű és fenséges lakomát készítettünk

Hozzávalók: 2 személyre kb . 6 db szelet bundás kenyérhez


  • 6 szelet kenyér vagy zsemle , kifli
  • 4-5 db tojás
  • 2 evő kanál zsiradék
  • csipetnyi só 
  • csipetnyi bors
  1. Az egész tojásokat egy öblös tálba felverem sózom  és borsozom ízlés szerint.Ne tegyünk hozzá tejet a felvert tojáshoz azzal túl omlóssá válna.
  2. A bundás kenyérnek szánt pékárúkat félbevágom, én legtöbbször zsemlét használom sokkal könnyebben átsül és puhább is lesz,  mintha kenyérrel készíteném.
  3. A serpnyőbe teszek egy evő kanál olajat felhevítem, közben a tojásba mártom a zsemle mindkét oldalát, egy gyors mozdulttal átemelem a serpenyőbe mindkét oldalát aranybarnára sütöm.Ha kisült egy lapos tányérra helyezem , amelyre szalvétát terítek a tányérra mielőtt kiszedem.Nagyon jól felszívja a felesleges zsiradékot.
  4. Paradicsommal és salátával tálalom.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések