A legfinomabb palacsintatészta receptje


Mindenki kedvence a palacsinta. elképzelhetetlen egy forró nyári nap a strandon nélküle.
Számtalan variációban és töltelékkel lehet készíteni.A gyerekek kivétel nélkül elsőként a nuttellásért és a kakaósért  nyújtják kezüket.A felnőttek inkább a túrős és lekváros tölteléket szeretik.Főképp ha van a spájzban a nagyi lekvárjából is még.Mikor sütöm a tésztát én néha elcsenek üres tésztát is , hiszen ha pihe-puha szétomlik azonnal a szánkban.
Feltekerve vagy háromszögben hajtva tudjuk tálalni,étteremben nyílván villával és késsel , de az igazi ha kézzel fogyasztjuk.


HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg liszt ( 1 evőkanál=2 dkg  púposan)
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • 1 csiptenyi só
  • 0,5 dl olaj vagy vaj a sütéshez

Számtalan recept van az interneten, olyan amihez a mérleg sem szükséges, amolyan bögrés recept, van aki , tejjel van aki szódával , vagy ennek egyvelegével készíti el a tésztát.
A palacsinta tészta sütése

Amitől sikerülni fog neked is és a család profja leszel palacsintasütésben ezek a tippek:
  • mindenképpen pihentesd a tésztát , kint a pulton de legjobb ha a hütőbe is tudod pár órát pihentetni.
  • pici olaj a tésztában , nem fogja eláztatni a tésztát mégsem ragad oda.
  • cukrot ne használj csak profiknak ajánlom
  • a sütő ha teflonos tutti nem fog leragadni
  • mindig forró olajos serpenyőbe tedd a tésztát, nekem az első mindig proba tészta.
  • legjobb ha lapos kerekített fejű fakanállal fordítjuk meg a palacsintát sütés közben, nem sérti fel a tepsit és a tésztát sem szaggatja. 
Mindig kézzel kavarom össze a tuti, ha elször mintha nokedlit készítenénk a tojást a liszttel némi folyadékkal csomómentesre keverjük.Majd a folyadékot folyamatosan adagoljuk hozzá , akkor jó a sűrűsége a tésztának,ha olyan mint a tejszín.A tepsibe a közepére merem a tésztát és körbeforgatom, amig szépen el nem terül. Pár perc elteltével már megfordíthatjuk és a másik felét kicsit kevesebb ideig kell sütnünk majd.
Nagymamám reszelt almát is tett bele, majd fahéjjal vagy porcukkorral szórta meg a tetejét.
Persze lehet amerikai vajas palacsintát is készíteni, de a magyar az igazi :)

palacsinta tészta


Gyere facebook oldalamra, hogy elmond neked milyen recepted van!

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések