Gnocchi házilag baconos-paradicsomos szósszal



Egy olasz krumplis tészta , amely közel áll a szívemhez .Ha van otthon öreg burgonyánk ami épp csírázni szeretne ne dobjuk ki, használjuk fel a gnocchihoz ez lesz a legjobb.
Nagyon sokféleképpen tudjuk szósszal és feltétel tálalni.
Picit időigényes de megéri belefektetni az energiát :)

a gnocchi tészta összeállítása


Hozzávalók a tésztához:

  • 1 kg krumpli
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 liter víz+ leveskocka a tészta kifőzéséhez
  • tengeri só






A burgonyát megpucolom és feldarabolom , egy fazékban 1,5 vízet felforralok leveskockával és 20 perc alatt puhára főzöm.Leszűröm , ha nagyon vízesnek érezzük konyharuhával leitatjuk a felesleges vízet.
a gnocchi tészta formázása
Összetöröm a burgonyát és a tojás és a lisztett egy villával óvatos mozdulatokkal elkeverem.
Tésztát gyúrok belőle 5 percnél tovább ne tegyük mert ártunk vele.Hengereket készítünk belőle, 2 cm feldaraboljuk és a villa hátuljával csikozom.Figyeljünk arra, hogy a deszka amelyen dolgozzunk és a kezünk is jó lisztes legyen , hogy ne ragadjanak össze a kis tésztadarabok.
Egyszerre nem tudjuk kifőzni őket kb 15 darabjával érdemes , úgy nem ragad össze a tészta nudli

Hozzávalók a szószhoz:

  • 1 doboz paradicsompüre
  • 10 dkg bacon 
  • bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • bors
  • bazsalikom
  • 20 dkg reszelt sajt
A szósz elkészítése a bacon szalonna feldarabolásával kezdődik, majd megpíritom serpenyőben az fokhagymanyomon átnyomott fokhagymával .Majd a paradicsompürét hozzáöntöm ,mikor összefőtt ízesítem sóval és borssal , vegül darabolt bazsalikomot teszek hozzá.
Tálaláskor reszelt sajttal szórom meg.

házi gnocchi baconos-paradicsomos szósszal


Jó étvágyat
Az olasz gnocchi lelke az öreg burgonya, amolyan lisztesre fővő burgonya lesz alkalmas rá, amelyet a magyar konyhában biztosan megtalálunk. A magyar ízvilág is közel áll a burgonyás ételekhez , így mindenképpen telitalálat.Ráadásul magát a tésztát számtalan feltétel tálalhatjuk.
A nyugdíjasoknak igazi kincs a takarékosságra , hiszen azok a krumplik , amelyek éppen kiakarnának csírázni és nem szeretnénk felhesználni, na azok tökéletesek a gnocchi elkészítéséhezAz olasz gnocchi lelke az öreg burgonya, amolyan lisztesre fővő burgonya lesz alkalmas rá, amelyet a magyar konyhában biztosan megtalálunk. A magyar ízvilág is közel áll a burgonyás ételekhez , így mindenképpen telitalálat.Ráadásul magát a tésztát számtalan feltétel tálalhatjuk.
A nyugdíjasoknak igazi kincs a takarékosságra , hiszen azok a krumplik , amelyek éppen kiakarnának csírázni és nem szeretnénk felhesználni, na azok tökéletesek a gnocchi elkészítéséhez

Az olasz gnocchi lelke az öreg burgonya, amolyan lisztesre fővő burgonya lesz alkalmas rá, amelyet a magyar konyhában biztosan megtalálunk. A magyar ízvilág is közel áll a burgonyás ételekhez , így mindenképpen telitalálat.Ráadásul magát a tésztát számtalan feltétel tálalhatjuk.
A nyugdíjasoknak igazi kincs a takarékosságra , hiszen azok a krumplik , amelyek éppen kiakarnának csírázni és nem szeretnénk felhesználni, na azok tökéletesek a gnocchi elkészítéséhezAz olasz gnocchi lelke az öreg burgonya, amolyan lisztesre fővő burgonya lesz alkalmas rá, amelyet a magyar konyhában biztosan megtalálunk. A magyar ízvilág is közel áll a burgonyás ételekhez , így mindenképpen telitalálat.Ráadásul magát a tésztát számtalan feltétel tálalhatjuk.
A nyugdíjasoknak igazi kincs a takarékosságra , hiszen azok a krumplik , amelyek éppen kiakarnának csírázni és nem szeretnénk felhesználni, na azok tökéletesek a gnocchi elkészítéséhez

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések