sonkás-hagymás omlett
Pofonegyszerú elkészíteni, megsütni az omletet , mégis isteni finom lesz.Számtalan formában és összetevőkkel készíthetjük, nekem mégis a legeegyszerűbb ízlik a legjobban a sonkás-hagymás.A hozzávalók és az elkészítéséhez sem kell szakácsnak lenni, nem kell tudni főzni sem.
Tojás, tej és kis maradék felvágott vagy sonka mindig akad otthon,ha nincsen zöldhagymád normál vagy lila hagymával is készíthetted.
Részemről bár nem túl egészséges de liba/kacsazsírral vagy vajjal készítem el, így az igazi.
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- bors
- só
- zöldhagyma
- késhegyi vaj vagy zsír
Elkészítése :
![]() |
sonkás-hagymás ömlett előkészítése |
A serpenyőt felforrosítom a zsíradékkal, majd a hagymát és a sonkát megpírítom rajta.
Közben az egész tojásokat felverem picit sózom , bár a sonka szerintem épp elégízletessé teszi majd.
![]() |
sonkás-hagymás omlett sütése |
A felvert tojásokhoz a tejet hozzáöntöm és villával vagy habverővel jól elkeverem.A megsült sonkás-hagymás elegyhez öntöm a tojást és kb 4 percig sütöm.Nem mozgattom, kavargattom ,mert akkor rántotta lesz Mikor már kérget kapott és az omlett alá tudunk nyúlni látni fogjuk a barnás sütés foltjait.Ha a teteje már nem folyós biztosan megsült az omlettünk.
![]() |
sonkás-hagymás omlett |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése